Case studies

Orange België versterkt Quality & Project Office Team dankzij virtuele hands-on trainingen op maat

Orange is een brandowner die sterk inzet op marketing en communicatie van het eigen merk. Het logo en de huisstijl zijn meteen herkenbaar.  De creatieve marcom professionals van Orange maken ook zelf de visuele content voor hun online en offline campagnes. Om hun kennis van nieuwe en bestaande tools up to date te houden, hanteert Orange een Learning & Development (L&D) plan.

Kennismaking met Catena Company via gratis webinars

Tom Nees, Operational L&D Expert bij Orange, kwam op een event in contact met Fernando Pauwels, Trainer en Expert Film Productie bij Catena Company. De twee raakten aan de babbel over video productie en creatieve opleidingen in het algemeen.

Tom Nees, Operational L&D Expert bij Orange: “De kennismaking met Fernando was een zeer positieve ervaring. Hij sprak met veel enthousiasme over video productie en de creatieve trainingen die Catena Company inricht.”

Toen Catena Company na de uitbraak van Covid-19 en de lockdown gratis webinars lanceerde, nam Tom meteen de proef op de som. Hij ervaarde de webinars als heel instructief, met een heldere overdracht van veel informatie in een beperkt tijdsbestek.  Binnen het Quality & Project Office team hadden de medewerkers echter opleidingen in het Frans nodig en meer specifiek gericht op hun noden.

 

Nood aan toepasselijke kennis

 

Samen met Dennis Martens, Accountmanager bij Catena Company, besprak Tom de noden van Orange.

Tom Nees, Operational L&D Expert bij Orange: “De laatste jaren werken we voor interne opleidingen steeds meer digitaal. We maken o.a. gebruik van eLearning en instructievideos. Eén van de nieuwe tools die we ter beschikking kregen was Adobe Creative Cloud for Teams. Er was nood aan een degelijke basiskennis van deze toepassing.  Ook voor een tool waar enkelen reeds langer in gebruik van maakten, zoals Adobe Photoshop was gerichte opleiding wenselijk.”

Catena Company werkte een concreet voorstel uit in overleg met Tom. Het idee om te werken met korte online sessie werd verder uitgewerkt tot een programma dat precies gericht was op de noden.

Dennis Martens, accountmanager bij Catena Company: “Tools zoals Adobe Photoshop en After Effects zijn door de jaren heen enorm geëvolueerd. Nieuwe features kunnen handig zijn voor sommige gebruikers, maar voor anderen misschien helemaal niet. Professionele gebruikers willen die tools vooral snel en efficiënt inzetten in hun content creatie workflow. Om een trainingsprogramma op maat uit te tekenen, analyseren we altijd eerst het werkproces van de gebruikers. Dat was bij Orange niet anders en Tom kon ons snel een goed inzicht geven.”

 

Hands-on virtuele trainingen op maat

 

Patrick & Fernando verzorgden de online trainingen in vlot Frans. Hij leidde de trainees op hun eigen tempo door de tools. Daarbij had hij specifieke aandacht voor de concrete uitdagingen waar de gebruikers tijdens hun werk mee geconfronteerd werden. Het concept van meerdere korte sessies liet toe om terug te komen op specifieke vragen. Tijdens de hands-on online trainingen konden de trainers meteen het scherm van een deelnemer overnemen en die helpen bij het uitvoeren van een bepaalde handeling.

Tom Nees, Operational L&D Expert bij Orange: “Tot op heden hebben we de basisvaardigheden van Photoshop & After Effects reeds geleerd. Èn, wat belangrijker is, ook in de praktijk omgezet.  De aanpak waar ik om had gevraagd met hands-on real-life voorbeeldsituaties paste perfect bij onze noden. We maken dagelijks gebruik van de toegelichte workflows.”

“Het virtuele aspect van de opleidingen was aanvankelijk zeker een uitdaging. Ook die tools leren we allemaal nog kennen en het blijft toch nog wennen. Gelukkig kon iedereen zich vlot aanpassen aan deze manier van werken. De mensen van Catena Company vroegen actief onze feedback en hielden daar steeds rekening mee.”

 

Een sterker team

 

Het Quality & Project Office Team van Orange België staat weeral sterker dankzij de opgedane kennis, die ze meteen kunnen toepassen. Er worden nog enkele sessies ingepland rond Adobe Photoshop & After Effects, om de medewerkers naar een nog meer advanced niveau op te tillen. Tom is zeer tevreden over de trainingen en getuigt: “De opleiders van Catena Company kennen duidelijk hun vakgebied. Bovendien kunnen ze die kennis helder overbrengen, met veel passie en bruikbare tips.”

Orange België versterkt Quality & Project Office Team dankzij virtuele hands-on trainingen op maat Content Rechts